Publicação:
Influência do material do alambique na composição química das aguardentes de cana-de-açúcar

Carregando...
Imagem de Miniatura

Data

1998-11-01

Orientador

Coorientador

Pós-graduação

Curso de graduação

Título da Revista

ISSN da Revista

Título de Volume

Editor

Sociedade Brasileira de Química

Tipo

Artigo

Direito de acesso

Acesso abertoAcesso Aberto

Resumo

This paper describes variations in the profile of the main volatile organic compounds present in Brazilian sugar cane spirits distilled in copper and stainless steel distillers. The main organic compounds: aldehydes, ketones, carboxylic acids, alcohols and esters, were determined through High Performance Liquid Chromatography (HPLC) and High Resolution Gas Cromatography (HRGC). The spirits produced in copper distillers exhibit higher contents of aldehydes with respect to the ones produced in stainless steel. The inverse is true with respect to the higher alcohol and ester contents. No significant variation has been observed for the carboxylic acids.

Descrição

Idioma

Português

Como citar

Química Nova. Sociedade Brasileira de Química, v. 21, n. 6, p. 735-739, 1998.

Itens relacionados

Unidades

Departamentos

Cursos de graduação

Programas de pós-graduação