Evaluation of efficacy of preservatives associated with Achillea millefolium L. extract against Bacillus subtilis
Carregando...
Data
2006-03-01
Autores
Salvagnini, Luiz E.
Migliato, Ketylin F. [UNESP]
Isaac, Vera Lucia Borges [UNESP]
Correa, Marcos Antonio [UNESP]
Salgado, Hérida Regina Nunes [UNESP]
Pietro, Rosemeire C.L.R. [UNESP]
Título da Revista
ISSN da Revista
Título de Volume
Editor
Sociedade Brasileira de Microbiologia
Resumo
A eficácia antimicrobiana de conservantes empregados em formulações cosméticas foi avaliada usando Phenova® e Imidazolinidil uréia que inibiram o crescimento de Bacillus subtilis no extrato de Achillea millefolium L. e Nipagin®/ Nipasol® 0,2% em propilenoglicol não apresentaram efeito microbicida.
The antimicrobial efficacy of three preservatives used in cosmetic formulations was evaluated. Phenova® and imidazolidinyl urea inhibited the growth of Bacillus subtilis when added to leaf extract of Achillea millefolium L., whereas 0.2% Nipagin®/ Nipasol® in propylene glycol did not.
The antimicrobial efficacy of three preservatives used in cosmetic formulations was evaluated. Phenova® and imidazolidinyl urea inhibited the growth of Bacillus subtilis when added to leaf extract of Achillea millefolium L., whereas 0.2% Nipagin®/ Nipasol® in propylene glycol did not.
Descrição
Palavras-chave
Achillea millefolium L., conservantes, atividade antibacteriana, Bacillus subtilis, Achillea millefolium L., preservatives, antibacterial activity, Bacillus subtilis
Como citar
Brazilian Journal of Microbiology. Sociedade Brasileira de Microbiologia, v. 37, n. 1, p. 75-77, 2006.