Publicação: Efeito da extrusão termoplástica no teor de usina disponível da farinha desengordurada de grão-de-bico (Cicer arietinum, L.)
Carregando...
Data
Orientador
Coorientador
Pós-graduação
Curso de graduação
Título da Revista
ISSN da Revista
Título de Volume
Editor
Tipo
Artigo
Direito de acesso
Acesso aberto

Resumo
The aim of this research was to evaluate lysine availability of chickpea (Cicer arietinum, L.) flour submitted to thermoplastic extrusion at three feed moisture levels (13%, 18% and 27%). It was verified that extrusion treatments reduced available lysine by 58% and 55% at 13% and 18% feed moisture levels. The major lysine loss, 71%, was verified at 27% feed moisture level.
Descrição
Palavras-chave
Chickpea, Lysine availability, Thermoplastic extrusion, lysine, analysis of variance, food handling, medicinal plant, Analysis of Variance, Fabaceae, Lysine
Idioma
Português
Como citar
Archivos Latinoamericanos de Nutricion, v. 50, n. 3, p. 270-273, 2000.