Publicação:
Thermophysical Properties of Brazilian Orange Juice as Affected by Temperature and Water Content

Nenhuma Miniatura disponível

Data

1998-10-01

Orientador

Coorientador

Pós-graduação

Curso de graduação

Título da Revista

ISSN da Revista

Título de Volume

Editor

Tipo

Artigo

Direito de acesso

Acesso restrito

Resumo

The specific heat, thermal conductivity, thermal diffusivity and density of Brazilian orange juice were determined between 0.34 and 0.73 (w/w) water content and with temperatures from 0.5 to 62°C. The experimental data were fitted as functions of temperature and water content and all properties showed a linear dependency with these variables. In the tested range, the water content exhibited a greater influence on the analyzed properties than temperature. © 1998 Elsevier Science Limited. All rights reserved.

Descrição

Idioma

Inglês

Como citar

Journal of Food Engineering, v. 38, n. 1-4, p. 27-40, 1998.

Itens relacionados

Financiadores

Unidades

Departamentos

Cursos de graduação

Programas de pós-graduação