Nutritive value of beer yeast for Eratiris capitata (Diptera, Tephritidae)

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Data

1988

Autores

Cocareli, Neuza Maria
Ferro, Maria Inês T. [UNESP]
Zucoloto, Fernando S.

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Editor

Sociedade Brasileira de Zoologia

Resumo

Investigations of food requirements were carried out to determine the minimum amount of beer yeast needed to produce the best development of Ceratitis capitata. Variations in pupation time, emergence time, pupation percentage, emergence percentage, and ovarian development were directly related to increased amounts of beer yeast in the diet. Results indicate that the appropriate range of beer yeast is about 4.0 to 4.5 g/150 ml of diet.
Foram feitas investigações sobre os requisitos alimentares de Ceratitis capitata para determinar a quantidade mínima de levedura de cerveja necessária para assegurar o bom desenvolvimento dessa mosca. As variações de tempo de empupação, tempo de emergência, porcentagem de empupação e desenvolvimento ovariano estão diretamente relacionadas às quantidades aumentadas de levedura de cerveja na dieta. Os resultados indicam que o intervalo apropriado para a levedura é de 4,0 a 4,5 g/150 ml de meio.

Descrição

Palavras-chave

Como citar

Revista Brasileira de Zoologia. Curitiba, PR, Brazil: Sociedade Brasileira de Zoologia, v. 5, n. 2, p. 253-259, 1988.

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