Chemical profile of the polar extract of Paepalanthus microphyllus (Guill.) Kunth (Eriocaulaceae)
Alternative title
Perfil químico do extrato polar de Paepalanthus microphyllus(Guill.) Kunth (Eriocaulaceae)Author
Date
2004-09-01Type

View/ Open
Access rights

Metadata
Show full item recordAbstract
Do extrato etanólico dos capítulos de Paepalanthus microphyllus, isolou-se um derivado do ácido cafeico (1). Sua estrutura foi caracterizada por métodos espectroscópicos (RMN mono e bi-dimensionais) e por espetrometria de massas Electrospray. Foram, também, isolados outros três flavonóides (2-4) de interesse taxonômico, os quais foram identificados por métodos espectroscópicos e comparados com dados da literatura.
From the ethanolic extract of the capitulae of Paepalanthus microphyllus, one caffeic acid derivative (1) was isolated. The structure of the compound was characterized by spectroscopic methods, mainly 1D and 2D NMR experiments, as well as ESMS spectrometry. In addition, three flavonoids of taxonomic relevance were isolated and identified by comparison to literature data.
How to cite this document
Keywords
Language
Sponsor
