Search
Now showing items 1-6 of 6
Composição química, valores de energia metabolizável e aminoácidos digestíveis de subprodutos do arroz para frangos de corte
(Ciência Rural, 2009-11-01) [Artigo]
Dois experimentos foram conduzidos para determinar a composição química, os valores de energia e os coeficientes de digestibilidade dos aminoácidos, do farelo de arroz integral (FAI) e da quirera de arroz (QA). No primeiro ...
Uso da restrição alimentar quantitativa para diminuir a mortalidade de frangos de corte machos
(Revista Brasileira de Zootecnia, 1998-01-01) [Artigo]
The effect of feed restriction (0, 10, 20, 30, 40 and 50%) from 8 until 14 days post-hatching on performance, total mortality incidence and sudden death syndrome (SDS) rate was studied in male broilers during winter and ...
Effect of sodium gluconate on performance, carcass characteristics, and intestinal morphometry of broilers from 22 to 42 days of age
(Acta Scientiarum: Animal Sciences, 2012-03-01) [Artigo]
O presente estudo teve por objetivo avaliar o efeito da utilização de níveis crescentes do gluconato de sódio sobre o desempenho, o rendimento de carcaça e de partes e a morfometria da mucosa intestinal de frangos de corte ...
Ground annatto seeds (Bixa orellana L.) in sorghum-based commercial layer diets and their effects on performance, egg quality, and yolk pigmentation
(Revista Brasileira de Ciência Avícola, 2010-12-01) [Artigo]
Consumer demands for healthy foods have stimulated the research on the use of natural products in animal nutrition. Annatto can be used a pigmentation source to improve yolk color of commercial eggs. This study aimed at ...
Exigências em treonina para frangos de corte de 22 a 42 dias de idade
(Revista Brasileira de Zootecnia, 2012-01-01) [Artigo]
Um experimento foi realizado com o objetivo de estabelecer critérios de avaliação das exigências de treonina digestível para frangos de corte de 22 a 42 dias de idade utilizando-se diferentes modelos de regressão (quadrático, ...
Digestible tryptophan requirements for broilers from 22 to 42 days old
(Revista Brasileira de Zootecnia, 2013-10-14) [Artigo]
The objective of this experiment was to establish different criteria to evaluate the requirements of digestible tryptophan for broilers from 22 to 42 d of age, using different regression models (quadratic, exponential and ...