Repositório Institucional UNESP
    • português (Brasil)
    • English
    • español
  • English 
    • português (Brasil)
    • English
    • español
  • Login
  • Chat
  • Sobre
Search 
  •   Home
  • Produção científica
  • Instituto de Biociências, Letras e Ciências Exatas (IBILCE) - São José do Rio Preto
  • Departamento de Engenharia e Tecnologia de Alimentos
  • Search
  •   Home
  • Produção científica
  • Instituto de Biociências, Letras e Ciências Exatas (IBILCE) - São José do Rio Preto
  • Departamento de Engenharia e Tecnologia de Alimentos
  • Search
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CommunityBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Discover

Author
Jorge, Neuza [UNESP] (11)
Lunardi, Vanessa Martins [UNESP] (2)Luzia, Débora M.M. [UNESP] (2)... View MoreDate Issued2015 (1)2014 (1)2013 (2)2012 (1)2011 (1)2009 (1)2007 (1)2006 (1)2005 (2)Languageeng (7)por (4)SponsorConselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico (CNPq) (2)Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP) (2)Fundação para o Desenvolvimento da UNESP (FUNDUNESP) (1)Subject
Vegetable oils (11)
Oxidative stability (4)discontinuous frying (3)... View MoreType
Artigo (11)
CampusUniversidade Estadual Paulista (UNESP), Instituto de Biociências Letras e Ciências Exatas, São José do Rio Preto (10)

About this Repository

Access StatisticsAccompanying submissions

Search

Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

Filters

Use filters to refine the search results.

Now showing items 1-10 of 11

  • Sort Options:
  • Relevance
  • Title Asc
  • Title Desc
  • Issue Date Asc
  • Issue Date Desc
  • Results Per Page:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
item
Artigo

Chemical characterization of the lipid fractions of pumpkin seeds 

Veronezi, Carolina Medici [UNESP]; Jorge, Neuza [UNESP] (Nutrition & Food Science, 2015-01-01) [Artigo]
Purpose - This paper aims to characterize the pumpkin (Cucurbita sp) seed oil from the varieties Nova Caravela, Mini Paulista, Menina Brasileira (Cucurbita moschata) and Moranga de Mesa (Cucurbita maxima) as to their ...
Thumbnail
Artigo

Influência da relação superfície/volume e do tempo de fritura sobre as alterações da mistura azeite de dendê-óleo de soja 

Malacrida, Cassia Roberta [UNESP]; Jorge, Neuza [UNESP] (Ciência e Agrotecnologia, 2006-08-01) [Artigo]
Objetivou-se com este estudo determinar a influência dos fatores relação superfície/volume (S/V) e tempo de fritura sobre a alteração da mistura azeite de dendê-óleo de soja em frituras descontínuas de batatas chips.Foram ...
Thumbnail
Artigo

Influência dos tipos de óleos e tempos de fritura na perda de umidade e absorção de óleo em batatas fritas 

Jorge, Neuza [UNESP]; Lunardi, Vanessa Martins [UNESP] (Ciência e Agrotecnologia, 2005-06-01) [Artigo]
Objetivou-se com este trabalho conhecer a influência dos tipos de óleos e tempos de fritura na perda de umidade e absorção de óleo em batatas fritas. Os experimentos foram conduzidos com frituras de batatas empregando óleos ...
item
Artigo

Characterization of the Pulp and Kernel Oils from Syagrus oleracea, Syagrus romanzoffiana, and Acrocomia aculeata 

Coimbra, Michelle Cardoso [UNESP]; Jorge, Neuza [UNESP] (Journal of Food Science, 2011-10-01) [Artigo]
Vegetable oils are important sources of essential fatty acids. It is, therefore, important to characterize plant species that can be used as new oil sources. This study aimed to characterize the oils from guariroba (Syagrus ...
item
Artigo

Bioactive substance contents and antioxidant capacity of the lipid fraction of Annona crassiflora Mart. seeds 

Luzia, Débora M.M. [UNESP]; Jorge, Neuza [UNESP] (Industrial Crops and Products, 2013-03-01) [Artigo]
Annona crassiflora Mart. is a typical fruit of the Brazilian cerrado, considered to be a species of economic interest, mainly for its use in cooking, which is widespread among the inhabitants of that region, and can be ...
item
Artigo

Loss in tocopherols and oxidative stability during the frying of frozen cassava chips 

Corsini, Mara S. [UNESP]; Silva, Marta G.; Jorge, Neuza [UNESP] (Grasas y Aceites, 2009-01-01) [Artigo]
The present study was aimed at verifying tocopherols losses and oxidative stability changes in vegetable oils used in discontinuous frying. The frying of frozen cassava chips was carried out in a household electric frying ...
Thumbnail
Artigo

Comportamento dos óleos de girassol, soja e milho em frituras de produto cárneo empanado pré-frito congelado 

Del Ré, Patrícia Vieira [UNESP]; Jorge, Neuza [UNESP] (Ciência e Agrotecnologia, 2007-12-01) [Artigo]
A utilização crescente de alimentos rápidos determinou a expansão de uma indústria de produtos fritos e pré-fritos. A compreensão das mudanças que o óleo sofre durante os processos de fritura é importante, pois pode levar ...
item
Artigo

Physicochemical and bioactive properties of Hymenaea courbaril L. pulp and seed lipid fraction 

Dias, Liara S. [UNESP]; Luzia, Débora M.M. [UNESP]; Jorge, Neuza [UNESP] (Industrial Crops and Products, 2013-08-01) [Artigo]
This study aimed to assess the nutritional composition of the fruit and the physicochemical and bioactive properties of jatoba (Hymenaea courbaril L.) pulp and seed oils. The lipid content of both fractions was below 6%. ...
Thumbnail
Artigo

Alterações físico-químicas dos óleos de girassol, milho e soja em frituras 

Jorge, Neuza [UNESP]; Soares, Bruno Bellei Prazeres [UNESP]; Lunardi, Vanessa Martins [UNESP]; Malacrida, Cassia Roberta [UNESP] (Química Nova, 2005-12-01) [Artigo]
The aim of this study is to determine the influence of frying time on the alterations of sunflower, corn and soybean oils during deep fat frying of potato chips. The analytical methods used to evaluate the oil alterations ...
item
Artigo

Characterization and fatty acids profile of the oils from Amazon nuts and walnuts: Characterization and fatty acids profile of the oilseeds 

Costa, Tainara [UNESP]; Jorge, Neuza [UNESP] (Nutrition and Food Science, 2012-07-01) [Artigo]
Purpose: The purpose of this paper is to characterize oils extracted from Bertholletia excelsa, Lecythis pisonis, Dipteryx lacunifera, Carya illinoensis and Juglans regia, regarding their characterization and fatty acid ...
Pagination
  • «
  • 1
  • 2
  • »

Universidade Estadual Paulista "Júlio de Mesquita Filho"
About Repositório Institucional UNESP • Frequently Asked Questions (FAQ) • Contact Us
Universidade Estadual Paulista 'Júlio de Mesquita Filho'
 

 


Universidade Estadual Paulista "Júlio de Mesquita Filho"
About Repositório Institucional UNESP • Frequently Asked Questions (FAQ) • Contact Us
Universidade Estadual Paulista 'Júlio de Mesquita Filho'