Publicação: Atividade antioxidante do extrato de sementes de limão (Citrus limon) adicionado ao óleo de soja em teste de estocagem acelerada
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Data
2009-01-01
Orientador
Coorientador
Pós-graduação
Curso de graduação
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Editor
Sociedade Brasileira de Química
Tipo
Artigo
Direito de acesso
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Resumo
The aim of this work was to evaluate antioxidant activity of lemon seeds added to soybean oil, submitted to accelerated incubator-storage test and to determine its synergistic effect with the synthetic antioxidant TBHQ. The treatments Control, TBHQ (50 mg/kg), LSE (2,400 mg/kg Lemon Seed Extract), Mixture 1 (LSE + 50 mg/kg TBHQ) and Mixture 2 (LSE + 25 mg/kg TBHQ) were prepared and subjected to the accelerated incubator-storage test at 60 ºC for 12 days; samples were taken every 3 days and analyzed regarding peroxide value and conjugated dienes. The results showed that antioxidant activity of the tested treatments were: TBHQ = Mixture 1 = Mixture 2 > LSE > Control.
Descrição
Palavras-chave
Idioma
Português
Como citar
Química Nova. Sociedade Brasileira de Química, v. 32, n. 4, p. 946-949, 2009.