Logotipo do repositório
 

Publicação:
Antioxidantes utilizados em óleos, gorduras e alimentos gordurosos

dc.contributor.authorRamalho, Valéria Cristina [UNESP]
dc.contributor.authorJorge, Neuza [UNESP]
dc.contributor.institutionUniversidade Estadual Paulista (Unesp)
dc.date.accessioned2014-05-20T14:02:10Z
dc.date.available2014-05-20T14:02:10Z
dc.date.issued2006-07-01
dc.description.abstractLipid oxidation is certainly one of the most important alterations that affect both oils or fats and foods that contain them. It is responsible for the development of unpleasant taste and smell in foods, making them unsuitable for consuming. The use of antioxidants permits a longer useful life of these products. This work presents a bibliographic review of research carried out in order to evaluate the antioxidant activity of natural or synthetic substances used in the conservation of food lipid. Among such substances, the following antioxidants are highlighted: butylated hydroxyanisole (BHA), butylated hydroxytoluene (BHT), tertiary butylhydroquinone (TBHQ), propyl gallate (PG), tocopherols, phenolic acids and isolated compounds from rosemary and oregano.en
dc.description.affiliationUniversidade Estadual Paulista Instituto de Biociências, Letras e Ciências Exatas Departamento de Engenharia e Tecnologia de Alimentos
dc.description.affiliationUnespUniversidade Estadual Paulista Instituto de Biociências, Letras e Ciências Exatas Departamento de Engenharia e Tecnologia de Alimentos
dc.format.extent755-760
dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.1590/S0100-40422006000400023
dc.identifier.citationQuímica Nova. Sociedade Brasileira de Química, v. 29, n. 4, p. 755-760, 2006.
dc.identifier.doi10.1590/S0100-40422006000400023
dc.identifier.fileS0100-40422006000400023.pdf
dc.identifier.issn0100-4042
dc.identifier.lattes6605948620230104
dc.identifier.scieloS0100-40422006000400023
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11449/21917
dc.language.isopor
dc.publisherSociedade Brasileira de Química
dc.relation.ispartofQuímica Nova
dc.relation.ispartofjcr0.646
dc.relation.ispartofsjr0,255
dc.rights.accessRightsAcesso aberto
dc.sourceSciELO
dc.subjectlipid oxidationen
dc.subjectNatural antioxidanten
dc.subjectsynthetic antioxidantsen
dc.titleAntioxidantes utilizados em óleos, gorduras e alimentos gordurosospt
dc.title.alternativeAntioxidants used in oils, fats and fatty foodsen
dc.typeArtigo
dspace.entity.typePublication
unesp.author.lattes6605948620230104
unesp.campusUniversidade Estadual Paulista (UNESP), Instituto de Biociências Letras e Ciências Exatas, São José do Rio Pretopt
unesp.departmentEngenharia e Tecnologia de Alimentos - IBILCEpt

Arquivos

Pacote Original

Agora exibindo 1 - 1 de 1
Carregando...
Imagem de Miniatura
Nome:
S0100-40422006000400023.pdf
Tamanho:
418.6 KB
Formato:
Adobe Portable Document Format

Licença do Pacote

Agora exibindo 1 - 2 de 2
Carregando...
Imagem de Miniatura
Nome:
license.txt
Tamanho:
1.71 KB
Formato:
Item-specific license agreed upon to submission
Descrição:
Carregando...
Imagem de Miniatura
Nome:
license.txt
Tamanho:
1.71 KB
Formato:
Item-specific license agreed upon to submission
Descrição: