Logotipo do repositório
 

Publicação:
Determination of caffeic acid in red wine by voltammetric method

Carregando...
Imagem de Miniatura

Orientador

Coorientador

Pós-graduação

Curso de graduação

Título da Revista

ISSN da Revista

Título de Volume

Editor

Wiley-v C H Verlag Gmbh

Tipo

Artigo

Direito de acesso

Acesso restrito

Resumo

The electrochemical oxidation of 3,4-dihydroxycinnamic acid, caffeic acid, leads to a stable electroactive poly(caffeic acid) thin film containing quinone moiety on a preactivated glassy polymeric carbon electrode. The properties of the deposited films as well as the stability study under different experimental conditions were investigated. Taking advantage of the electrochemical behavior, an analytical method based on differential pulse voltammetry for determination of caffeic acid in red wine was proposed.

Descrição

Palavras-chave

glassy polymeric carbon, caffeic acid, differential pulse voltammetry, phenolic compound

Idioma

Inglês

Como citar

Electroanalysis. Weinheim: Wiley-v C H Verlag Gmbh, v. 20, n. 11, p. 1252-1258, 2008.

Itens relacionados

Financiadores

Unidades

Departamentos

Cursos de graduação

Programas de pós-graduação