Logotipo do repositório
 

Publicação:
Formas de inovação na agricultura: O caso da denominação de origem protegida na produção de café de cerrado mineiro

Carregando...
Imagem de Miniatura

Orientador

Coorientador

Pós-graduação

Curso de graduação

Título da Revista

ISSN da Revista

Título de Volume

Editor

Tipo

Artigo

Direito de acesso

Resumo

The aim was to analyze the technological innovations in coffee production in the Cerrado Mineiro region, evaluating if the coffee production with Protected Designation of Origin was able to guide the improvement of quality and generate innovations. As a method were applied case studies, through a field research with farmers in the Cerrado Mineiro region, specifically in Patrocínio (MG). The results showed that the producers using the protected designation of origin have a higher level of improvement and adoption of innovations aimed at improving the quality of production in relation to the producers who do not produce source coffees.

Descrição

Palavras-chave

Coffee production, Geographic indication, Innovation, Producers, Protected designation of origin

Idioma

Português

Como citar

Espacios, v. 37, n. 9, 2016.

Itens relacionados

Financiadores

Unidades

Departamentos

Cursos de graduação

Programas de pós-graduação