Efeito da aplicação de maturadores químicos na cultura da cana de açúcar (Saccharum spp.) variedade SP81-3250
dc.contributor.author | Viana, Ronaldo da Silva [UNESP] | |
dc.contributor.author | Silva, Pablo Humberto [UNESP] | |
dc.contributor.author | Mutton, Miguel Angelo [UNESP] | |
dc.contributor.author | Mutton, Marcia Justino Rossini [UNESP] | |
dc.contributor.author | Guimarães, Eduardo Rossini [UNESP] | |
dc.contributor.author | Bento, Marcelo | |
dc.contributor.institution | Universidade Estadual Paulista (Unesp) | |
dc.contributor.institution | Usina São Martinho | |
dc.date.accessioned | 2014-05-27T11:23:44Z | |
dc.date.available | 2014-05-27T11:23:44Z | |
dc.date.issued | 2008-12-01 | |
dc.description.abstract | Sugarcane is one of the most important grass crops. This study evaluated the effects of chemical ripeners on the sugarcane variety SP81-3250 in terms of technological quality. The experiment was arranged in randomized blocks with split split-plots. Main treatments were: 1) Control; 2) Aminolon Maduracion, at a rate of 0.7 L of commercial product (c.p.) ha -1; 3) Aminolon Maduracion, at a rate of 1.0 liter of c.p. ha -1; 4) Aminolon Maduracion, at a rate of 1.3 liter of c.p. ha -1; 5) Trinexapac-ethyl (Moddus), at a rate of 0.8 liter of c.p. ha -1. Secondary treatments were the sampling dates: 10 days before application (- 10 d.a.a.); 11; 46; 71; 100 and 117 d.a.a. (days after application). Ripeners differently affected the technological parameters, and trinexapac-ethyl showed the best behavior, followed by Aminolon (0.7 L of c.p. ha -1). The best results were found at the 3rd and 4th sampling dates, 46 and 71 days after application, respectively. | en |
dc.description.affiliation | Departamento de Produção Vegetal Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinária Universidade Estadual de São Paulo, Via de Acesso Prof. Paulo Donato Castelane, s/n, 14884-900, Jaboticabal, São Paulo | |
dc.description.affiliation | Departamento de Produção Vegetal Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinária Universidade Estadual de São Paulo, Jaboticabal, São Paulo | |
dc.description.affiliation | Usina São Martinho, Jaboticabal, São Paulo | |
dc.description.affiliationUnesp | Departamento de Produção Vegetal Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinária Universidade Estadual de São Paulo, Via de Acesso Prof. Paulo Donato Castelane, s/n, 14884-900, Jaboticabal, São Paulo | |
dc.description.affiliationUnesp | Departamento de Produção Vegetal Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinária Universidade Estadual de São Paulo, Jaboticabal, São Paulo | |
dc.format.extent | 65-71 | |
dc.identifier | http://dx.doi.org/10.4025/actasciagron.v30i1.1130 | |
dc.identifier.citation | Acta Scientiarum - Agronomy, v. 30, n. 1, p. 65-71, 2008. | |
dc.identifier.doi | 10.4025/actasciagron.v30i1.1130 | |
dc.identifier.file | 2-s2.0-74349114809.pdf | |
dc.identifier.issn | 1679-9275 | |
dc.identifier.lattes | 8951141172579985 | |
dc.identifier.lattes | 8951141172579985 | |
dc.identifier.lattes | 0403331768010158 | |
dc.identifier.orcid | 0000-0001-6819-5092 | |
dc.identifier.scopus | 2-s2.0-74349114809 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11449/70727 | |
dc.language.iso | por | |
dc.relation.ispartof | Acta Scientiarum: Agronomy | |
dc.relation.ispartofsjr | 0,431 | |
dc.rights.accessRights | Acesso aberto | |
dc.source | Scopus | |
dc.subject | Cane quality | |
dc.subject | Deterioration | |
dc.subject | Ripeners | |
dc.subject | Ripening index | |
dc.subject | Technological quality | |
dc.subject | Saccharum | |
dc.title | Efeito da aplicação de maturadores químicos na cultura da cana de açúcar (Saccharum spp.) variedade SP81-3250 | pt |
dc.title.alternative | Effects on the application of chemical ripeners on the culture of sugarcane (Saccharum spp.), SP81-3250 variety | en |
dc.type | Artigo | |
dcterms.license | http://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAgron/about/editorialPolicies#openAccessPolicy | |
dspace.entity.type | Publication | |
unesp.author.lattes | 8951141172579985 | |
unesp.author.lattes | 8951141172579985 | |
unesp.author.lattes | 0403331768010158[1] | |
unesp.author.orcid | 0000-0001-6819-5092[1] | |
unesp.campus | Universidade Estadual Paulista (UNESP), Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, Jaboticabal | pt |
unesp.department | Produção Vegetal - FCAV | pt |
Arquivos
Pacote original
1 - 1 de 1
Carregando...
- Nome:
- 2-s2.0-74349114809.pdf
- Tamanho:
- 261.33 KB
- Formato:
- Adobe Portable Document Format