Logo do repositório
 

Efeito da aplicação de maturadores químicos na cultura da cana de açúcar (Saccharum spp.) variedade SP81-3250

dc.contributor.authorViana, Ronaldo da Silva [UNESP]
dc.contributor.authorSilva, Pablo Humberto [UNESP]
dc.contributor.authorMutton, Miguel Angelo [UNESP]
dc.contributor.authorMutton, Marcia Justino Rossini [UNESP]
dc.contributor.authorGuimarães, Eduardo Rossini [UNESP]
dc.contributor.authorBento, Marcelo
dc.contributor.institutionUniversidade Estadual Paulista (Unesp)
dc.contributor.institutionUsina São Martinho
dc.date.accessioned2014-05-27T11:23:44Z
dc.date.available2014-05-27T11:23:44Z
dc.date.issued2008-12-01
dc.description.abstractSugarcane is one of the most important grass crops. This study evaluated the effects of chemical ripeners on the sugarcane variety SP81-3250 in terms of technological quality. The experiment was arranged in randomized blocks with split split-plots. Main treatments were: 1) Control; 2) Aminolon Maduracion, at a rate of 0.7 L of commercial product (c.p.) ha -1; 3) Aminolon Maduracion, at a rate of 1.0 liter of c.p. ha -1; 4) Aminolon Maduracion, at a rate of 1.3 liter of c.p. ha -1; 5) Trinexapac-ethyl (Moddus), at a rate of 0.8 liter of c.p. ha -1. Secondary treatments were the sampling dates: 10 days before application (- 10 d.a.a.); 11; 46; 71; 100 and 117 d.a.a. (days after application). Ripeners differently affected the technological parameters, and trinexapac-ethyl showed the best behavior, followed by Aminolon (0.7 L of c.p. ha -1). The best results were found at the 3rd and 4th sampling dates, 46 and 71 days after application, respectively.en
dc.description.affiliationDepartamento de Produção Vegetal Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinária Universidade Estadual de São Paulo, Via de Acesso Prof. Paulo Donato Castelane, s/n, 14884-900, Jaboticabal, São Paulo
dc.description.affiliationDepartamento de Produção Vegetal Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinária Universidade Estadual de São Paulo, Jaboticabal, São Paulo
dc.description.affiliationUsina São Martinho, Jaboticabal, São Paulo
dc.description.affiliationUnespDepartamento de Produção Vegetal Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinária Universidade Estadual de São Paulo, Via de Acesso Prof. Paulo Donato Castelane, s/n, 14884-900, Jaboticabal, São Paulo
dc.description.affiliationUnespDepartamento de Produção Vegetal Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinária Universidade Estadual de São Paulo, Jaboticabal, São Paulo
dc.format.extent65-71
dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.4025/actasciagron.v30i1.1130
dc.identifier.citationActa Scientiarum - Agronomy, v. 30, n. 1, p. 65-71, 2008.
dc.identifier.doi10.4025/actasciagron.v30i1.1130
dc.identifier.file2-s2.0-74349114809.pdf
dc.identifier.issn1679-9275
dc.identifier.lattes8951141172579985
dc.identifier.lattes8951141172579985
dc.identifier.lattes0403331768010158
dc.identifier.orcid0000-0001-6819-5092
dc.identifier.scopus2-s2.0-74349114809
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11449/70727
dc.language.isopor
dc.relation.ispartofActa Scientiarum: Agronomy
dc.relation.ispartofsjr0,431
dc.rights.accessRightsAcesso aberto
dc.sourceScopus
dc.subjectCane quality
dc.subjectDeterioration
dc.subjectRipeners
dc.subjectRipening index
dc.subjectTechnological quality
dc.subjectSaccharum
dc.titleEfeito da aplicação de maturadores químicos na cultura da cana de açúcar (Saccharum spp.) variedade SP81-3250pt
dc.title.alternativeEffects on the application of chemical ripeners on the culture of sugarcane (Saccharum spp.), SP81-3250 varietyen
dc.typeArtigo
dcterms.licensehttp://periodicos.uem.br/ojs/index.php/ActaSciAgron/about/editorialPolicies#openAccessPolicy
dspace.entity.typePublication
unesp.author.lattes8951141172579985
unesp.author.lattes8951141172579985
unesp.author.lattes0403331768010158[1]
unesp.author.orcid0000-0001-6819-5092[1]
unesp.campusUniversidade Estadual Paulista (UNESP), Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, Jaboticabalpt
unesp.departmentProdução Vegetal - FCAVpt

Arquivos

Pacote original

Agora exibindo 1 - 1 de 1
Carregando...
Imagem de Miniatura
Nome:
2-s2.0-74349114809.pdf
Tamanho:
261.33 KB
Formato:
Adobe Portable Document Format