Publicação:
Site and extent of amino acid digestion in dairy cattle fed with corn and its byproducts

dc.contributor.authorFerreira, Reginaldo Nassar
dc.contributor.authorBertocco Ezequiel, Jane Maria [UNESP]
dc.contributor.authorGalati, Rosemary Lais
dc.contributor.authorDourado Sancanari, Juliana Borsari [UNESP]
dc.contributor.authorKronka, Sergio do Nascimento
dc.contributor.authorSettimi Cysneiros, Cristine dos Santos
dc.contributor.institutionUniversidade Federal de Goiás (UFG)
dc.contributor.institutionUniversidade Estadual Paulista (Unesp)
dc.contributor.institutionUniversidade Federal de Mato Grosso do Sul (UFMS)
dc.contributor.institutionInstituto Taquaritinguense de Ensino Superior (ITES)
dc.contributor.institutionUniversidade do Oeste Paulista (UNIOESTE)
dc.date.accessioned2015-10-21T20:35:39Z
dc.date.available2015-10-21T20:35:39Z
dc.date.issued2015-01-01
dc.description.abstractThe study was conducted to evaluated the site and extent of dry matter (DM), crude protein (CP), methionine (Met), lysine (Lys), and threonine (Thr) digestion of corn and byproducts obtained from corn germ mixed with different amounts of extruded or non-extruded ether extract (EE) in dairy cattle. Treatments consisted in eight types of feed and two processing in a 4 x 2 factorial design. There were four feeds: corn grain cracked (Corn), corn germ meal with 1% EE (CG1), corn germ meal with 7% EE (CG7), and corn germ meal with 10% EE (CG10). The feeds were processed in one of two ways: extruded (Ex) and not extruded. In situ techniques were used to determine DM, CP, Met, Lys, and Thr partial and total tract digestion. A basic diet was compounded of corn germ meal, soybean meal and coastcross hay in a 70: 30 roughage to concentrate ratio. There was no interaction (P>0.05) between feeds and processing method. Extrusion improved (P<0.05) total tract digestibility of corn DM but not CP. Intestinal digestibility was similar (P>0.05) for corn and corn germ meal mixed with 7 and 10% EE, regardless of EE processing method. The CP total tract digestibility of corn germ meal with 1% non-extruded EE was 16.62% higher (P<0.05) than that of the extruded form. The best total CP digestibility was obtained for corn germ meal with 7% EE, independently of the processing method. The effects of EE processing method on partial and total digestibility differed between amino acid. Corn and corn byproduct extrusion may improve dry matter digestibility, but do not necessarily influence crude protein digestion. Ruminal and intestinal digestibility of Met, Lys, and Thr depends on both feed type and processing method. Therefore, amino acid availability should be considered individually.en
dc.description.abstractO estudo foi realizado para avaliar o local e a extensão da digestão da matéria seca (MS), proteína bruta (PB), metionina (Met), lisina (Lys) e treonina (Thr) em milho e seus derivados obtidos a partir do gérmen de milho, com diferentes quantidades de extrato etéreo (EE), extrusados ou não, oferecidos para gado leiteiro. Os tratamentos consistiram em oito tipos de alimentos, em arranjo fatorial 4 x 2: quatro dietas (grão de milho moído (Milho); farelo de gérmen de milho com 1% de EE (CG1); farelo de gérmen de milho com 7% de EE (CG7); farelo de gérmen de milho com 10% de EE (CG10)), e dois processamentos extrusado (Ex) e não extrusado. Utilizou-se a técnica in situ para obter a digestão total e parcial no trato da MS, PB, Met, Lys e Thr. A ração básica foi composta de farelo de gérmen de milho, farelo de soja e feno de coastcross numa relação volumoso:concentrado de 70%:30%. Não houve interação (P>0,05) entre dieta e processamento. A extrusão melhorou a digestibilidade total da MS do milho, mas não para a PB. A digestibilidade intestinal foi similar (P>0,05) entre milho e farelo de gérmen de milho com 7 e 10% de EE, independente da extrusão ou não. Sem extrusão, a digestibilidade total da PB do farelo de gérmen de milho com 1% de EE foi 16,62% maior (P<0,05), em relação a forma extrusada. A melhor digestibilidade total da PB foi obtida para farelo de germen de milho com 7% de EE, independentemente do processo. Efeitos sobre parcial ou digestibilidade total depende do aminoácido. Concluiu-se que o milho e subprodutos da extrusão poderia melhorar a digestibilidade da MS, mas não influencia necessariamente a PB. A digestibilidade ruminal e intestinal da Met, Lys e Thr depende da dieta e processamento. Portanto, a disponibilidade de aminoácidos deve ser considerada individualmente.pt
dc.description.affiliationUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho (UNESP), SP, Brasil
dc.description.affiliationUniversidade Estadual Paulista (UNESP) - Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, Departamento de Zootecnia
dc.description.affiliationUniversidade Federal de Goiás (UFG) - Instituto de Ciências Biológicas (ICB II), Goiânia, GO, Brasil
dc.description.affiliationUniversidade Federal de Mato Grosso (UFMT), Faculdade de Agronomia, Medicina Veterinária e Zootecnia, Cuiabá, MT, Brasil
dc.description.affiliationInstituto Taquaritinguense de Ensino Superior (ITES), Taquaritinga, SP, Brasil
dc.description.affiliationUniversidade do Oeste Paulista (UNIOESTE), Presidente Prudente, SP, Brasil
dc.description.affiliationUnespUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho (UNESP), SP, Brasil
dc.description.affiliationUnespUniversidade Estadual Paulista (UNESP) - Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, Departamento de Zootecnia
dc.format.extent421-430
dc.identifierhttp://www.uel.br/revistas/uel/index.php/semagrarias/article/view/15337
dc.identifier.citationSemina-ciencias Agrarias. Londrina: Univ Estadual Londrina, v. 36, n. 1, p. 421-430, 2015.
dc.identifier.doi10.5433/1679-0359.2015v36n1p421
dc.identifier.fileWOS000352023500039.pdf
dc.identifier.issn1676-546X
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11449/129205
dc.identifier.wosWOS:000352023500039
dc.language.isoeng
dc.publisherUniv Estadual Londrina
dc.relation.ispartofSemina-ciencias Agrarias
dc.relation.ispartofjcr0.349
dc.rights.accessRightsAcesso aberto
dc.sourceWeb of Science
dc.subjectExtrusionen
dc.subjectgerm mealen
dc.subjectLysineen
dc.subjectMethionineen
dc.subjectRumenen
dc.subjectExtrusãopt
dc.subjectFarelo de gérmenpt
dc.subjectLisinapt
dc.subjectMetioninapt
dc.subjectRúmenpt
dc.titleSite and extent of amino acid digestion in dairy cattle fed with corn and its byproductsen
dc.title.alternativeLocal e extensão da digestão de aminoácidos em bovinos leiteiros alimentados com milho e seus subprodutospt
dc.typeArtigo
dcterms.licensehttp://www.uel.br/revistas/uel/index.php/semagrarias/about/submissions#authorGuidelines
dcterms.rightsHolderUniv Estadual Londrina
dspace.entity.typePublication
unesp.campusUniversidade Estadual Paulista (UNESP), Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, Jaboticabalpt
unesp.departmentZootecnia - FCAVpt

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