Logotipo do repositório
 

Publicação:
Aspectos nutricionais de farinhas de vísceras de aves e sua utilização em rações de frangos de corte

dc.contributor.authorDa Silva, Edney Pereira [UNESP]
dc.contributor.authorDe Lima, Michele Bernardino
dc.contributor.authorRabello, Carlos Boa-Viagem
dc.contributor.authorLudke, Jorge Vitor
dc.contributor.authorAlbino, Luiz Fernando Teixeira
dc.contributor.authorSakomura, Nilva Kazue [UNESP]
dc.contributor.institutionUniversidade Estadual Paulista (Unesp)
dc.contributor.institutionUniversidade de São Paulo (USP)
dc.contributor.institutionUniversidade Federal de Rural de Pernambuco
dc.contributor.institutionEmpresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária (EMBRAPA)
dc.contributor.institutionUniversidade Federal de Viçosa (UFV)
dc.date.accessioned2014-05-27T11:26:17Z
dc.date.available2014-05-27T11:26:17Z
dc.date.issued2011-12-01
dc.description.abstractIn the process of slaughtering chickens, parts of them are discarded because are unfit for human consumption. These wastes should be directed to a destination that does not promote any risk to the environment and above all, according with the laws regulating waste disposal. So, the wastes are transformed into byproducts for utilization in the animal nutrition, poultry and swine feeding, but cannot use for ruminant feed, only non-ruminant feeding. In Brazil, the first scientific studies on the use of by-products of poultry slaughter as a protein source in diets for broiler chickens were started in the 1960's, and these results were used for a long time for food formulation, but the need to improve the herds stimulated the search for improvement in technologies for more accurate diet formulations. The objective of this article is to review some aspects of the physic-chemical composition, energy values and their use in diets for broilers.en
dc.description.affiliationUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias - UNESP/FCAV, Jaboticabal, SP
dc.description.affiliationEscola Superior de Agricultura Luiz de Queiroz Universidade de São Paulo (ESALQ/USP), Piracicaba, SP
dc.description.affiliationDepartamento de Zootecnia Universidade Federal de Rural de Pernambuco, Recife, PE
dc.description.affiliationEmbrapa Suínos e Aves, Concórdia, SC
dc.description.affiliationDepartamento de Zootecnia Universidade Federal de Viçosa, Viçosa, MG
dc.description.affiliationDepartamento de Zootecnia Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias - UNESP/FCAV, Jaboticabal, SP
dc.description.affiliationUnespUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias - UNESP/FCAV, Jaboticabal, SP
dc.description.affiliationUnespDepartamento de Zootecnia Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias - UNESP/FCAV, Jaboticabal, SP
dc.format.extent108-118
dc.identifierhttp://periodicos.ufersa.edu.br/revistas/index.php/acta/article/view/1772
dc.identifier.citationActa Veterinaria Brasilica, v. 5, n. 2, p. 108-118, 2011.
dc.identifier.file2-s2.0-84861070247.pdf
dc.identifier.issn1981-5484
dc.identifier.lattes6152329000274858
dc.identifier.orcid0000-0001-5707-4113
dc.identifier.scopus2-s2.0-84861070247
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11449/72953
dc.language.isopor
dc.relation.ispartofActa Veterinaria Brasilica
dc.relation.ispartofsjr0,149
dc.rights.accessRightsAcesso aberto
dc.sourceScopus
dc.subjectAlternative feed
dc.subjectAnimal by-product meals
dc.subjectBroiler chickens
dc.subjectAnimalia
dc.subjectBovidae
dc.subjectGallus gallus
dc.subjectSuidae
dc.titleAspectos nutricionais de farinhas de vísceras de aves e sua utilização em rações de frangos de cortept
dc.title.alternativeNutritional aspects of poultry offal meal and its use for broiler chicken feedingen
dc.typeArtigo
dcterms.licensehttp://periodicos.ufersa.edu.br/revistas/index.php/acta/about/editorialPolicies#openAccessPolicy
dspace.entity.typePublication
unesp.author.lattes6152329000274858[6]
unesp.author.orcid0000-0001-5707-4113[6]
unesp.campusUniversidade Estadual Paulista (UNESP), Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, Jaboticabalpt
unesp.departmentZootecnia - FCAVpt

Arquivos

Pacote Original

Agora exibindo 1 - 1 de 1
Carregando...
Imagem de Miniatura
Nome:
2-s2.0-84861070247.pdf
Tamanho:
250.87 KB
Formato:
Adobe Portable Document Format