Logotipo do repositório
 

Publicação:
Avaliação de procedimentos de preparo de amostra de amendoim in natura para análise de aflatoxinas

Carregando...
Imagem de Miniatura

Orientador

Coorientador

Pós-graduação

Curso de graduação

Título da Revista

ISSN da Revista

Título de Volume

Editor

Sociedade Brasileira de Química

Tipo

Artigo

Direito de acesso

Acesso abertoAcesso Aberto

Resumo

The variability in aflatoxin B1 concentration among peanut subsamples of 4 sample preparation procedures was evaluated. For each procedure, 18 samples were prepared involving dry comminuting/homogenization or dry roughly comminuting followed by the preparation of a aqueous slurry. Ten analytical samples were withdrawn from each sample/procedure and analyzed by thin layer chromatography. The coefficient of variation (CV%) among each set of 10 analytical samples was assumed to be associated with the sample preparation procedure. The procedure that made use of a subsample mill and preparation of a subsample slurry, showed lower variability (CV%) among the analytical subsamples.

Descrição

Palavras-chave

sample preparation, aflatoxin, variability

Idioma

Português

Como citar

Química Nova. Sociedade Brasileira de Química, v. 33, n. 7, p. 1409-1495, 2010.

Itens relacionados

Unidades

Departamentos

Cursos de graduação

Programas de pós-graduação