Logotipo do repositório
 

Publicação:
Temperature effect on dextransucrase production by Leuconostoc mesenteroides FT 045 B isolated from Alcohol and Sugar Mill Plant

Carregando...
Imagem de Miniatura

Orientador

Coorientador

Pós-graduação

Curso de graduação

Título da Revista

ISSN da Revista

Título de Volume

Editor

Tipo

Artigo

Direito de acesso

Resumo

Temperature (23 to 31°C) and sucrose concentration (3 and 4%) effects on dextransucrase production by Leuconostoc mesenteroides NRRL B 512 (F) and Leuconostoc mesenteroides FT 045 B were studied. The conditions in all fermentations were: total reaction volume 2 L, 132 rev. min-1, 0.5 vvm and pH 6.0. The optimum temperature for enzyme yield for strain NRRL B 512 (F) was 23°C, where at 8-h fermentation was possible to achieve 49.3 DSU/mL. When FT 045 B strain was utilized, 3.2 DSU/mL was obtained at temperature 23 to 25 °C. © 2005 Academic Journals.

Descrição

Palavras-chave

Dextran, Dextransucrase, Enzyme activity, Leuconostoc mesenteroides FT045 B, Leuconostoc mesenteroides NRRL B512 (F), Temperature

Idioma

Inglês

Como citar

African Journal of Biotechnology, v. 4, n. 3, p. 279-285, 2005.

Itens relacionados

Financiadores

Unidades

Departamentos

Cursos de graduação

Programas de pós-graduação