Logotipo do repositório
 

Publicação:
Isolation and structure elucidation of two new flavonoid glycosides from the infusion of Maytenus aquifolium leaves. Evaluation of the antiulcer activity of the infusion

Carregando...
Imagem de Miniatura

Orientador

Coorientador

Pós-graduação

Curso de graduação

Título da Revista

ISSN da Revista

Título de Volume

Editor

Amer Chemical Soc

Tipo

Artigo

Direito de acesso

Acesso restrito

Resumo

Droplet countercurrent chromatography and high-performance liquid chromatography fractionation of the aqueous infusion from Maytenus aquifolium Martius leaves afforded two flavonoid tetrasaccharides: quercetin 3-O-alpha-L-rhamnopyranosyl(1-->6)-O-[beta-D-glucopyranosyl(1-->3)-O-alpha-L-rhamnopranosyl( 1-->2)-O-beta-D-galactopyranoside and kaempferol 3-O-alpha-L-rhamnopyranosyl(1-->6)-O-[beta-D-glucopyranosyl( 1-->3)-O-alpha-L-rhamnopyranosy(1-->2-2)-O-beta-D-galactopyranoside. All structures were elucidated by spectroscopic methods. Pharmacological essays of the infusion showed antiulcer activity in rats.

Descrição

Palavras-chave

Maytenus aquifolium Martius, Celastraceae, espinheira santa, infusion, antiulcer activity, flavonoid glycosides, 1D and 2D NMR

Idioma

Inglês

Como citar

Journal of Agricultural and Food Chemistry. Washington: Amer Chemical Soc, v. 47, n. 2, p. 403-406, 1999.

Itens relacionados

Financiadores

Unidades

Departamentos

Cursos de graduação

Programas de pós-graduação