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Controle da oxidação lipídica em ração para tilápia do nilo

dc.contributor.authorGrassi, Thiago Luís Magnani [UNESP]
dc.contributor.authorMarcos, Marcelo Tacconi de Siqueira [UNESP]
dc.contributor.authorPonsano, Elisa Helena Giglio [UNESP]
dc.contributor.institutionUniversidade Estadual Paulista (Unesp)
dc.date.accessioned2018-12-11T17:04:02Z
dc.date.available2018-12-11T17:04:02Z
dc.date.issued2016-09-01
dc.description.abstractThe purpose of this research was to investigate the progress of the rancidity in Nile tilapia diets containing bacterial biomass of Rubrivivax gelatinosus. Six experimental treatments comprised basal diet (negative control), diet with asthaxanthin (positive control) and 4 diets with different concentrations of the bacterial biomass. The thiobarbituric acid assay for rancidity analyses were accomplished after 6 and 12 months of diets storage. It was concluded that Rubrivivax gelatinosus biomass minimized the racidity in Nile tilapia diets in 32.52 to 44.72% at 6 months and in 37.85 to 52.37% at 12 months of storage.en
dc.description.affiliationDepartamento de Apoio Produção e Saúde Animal Faculdade de Medicina Veterinária (FMVA) Universidade Estadual Paulista “Júlio de Mesquita Filho” (UNESP), Campus de Araçatuba, Rua Clóvis Pestana, 793
dc.description.affiliationUnespDepartamento de Apoio Produção e Saúde Animal Faculdade de Medicina Veterinária (FMVA) Universidade Estadual Paulista “Júlio de Mesquita Filho” (UNESP), Campus de Araçatuba, Rua Clóvis Pestana, 793
dc.format.extent1675-1677
dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.1590/0103-8478cr20151612
dc.identifier.citationCiencia Rural, v. 46, n. 9, p. 1675-1677, 2016.
dc.identifier.doi10.1590/0103-8478cr20151612
dc.identifier.fileS0103-84782016000901675.pdf
dc.identifier.issn1678-4596
dc.identifier.issn0103-8478
dc.identifier.scieloS0103-84782016000901675
dc.identifier.scopus2-s2.0-84977582598
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11449/173187
dc.language.isoeng
dc.relation.ispartofCiencia Rural
dc.relation.ispartofsjr0,337
dc.rights.accessRightsAcesso abertopt
dc.sourceScopus
dc.subjectAntioxidant
dc.subjectRancidity
dc.subjectRubrivivax gelatinosus
dc.subjectTBARS
dc.titleControle da oxidação lipídica em ração para tilápia do nilopt
dc.title.alternativeControl of the lipid oxidation in nile tilapia feeden
dc.typeArtigopt
dspace.entity.typePublication
relation.isOrgUnitOfPublication1f8041b8-563c-4766-90b9-4dd9c0101666
relation.isOrgUnitOfPublication.latestForDiscovery1f8041b8-563c-4766-90b9-4dd9c0101666
unesp.campusUniversidade Estadual Paulista (UNESP), Faculdade de Medicina Veterinária, Araçatubapt
unesp.departmentApoio, Produção e Saúde Animal - FMVApt

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