Logotipo do repositório
 

Publicação:
Ostrich (Struthio camellus) carcass yield and meat quality parameters

Carregando...
Imagem de Miniatura

Orientador

Coorientador

Pós-graduação

Curso de graduação

Título da Revista

ISSN da Revista

Título de Volume

Editor

Fundação APINCO de Ciência e Tecnologia Avícolas

Tipo

Artigo

Direito de acesso

Acesso abertoAcesso Aberto

Resumo

This article aimed at compiling recent studies on the main factors that influence ostrich meat quality and carcass yield. Few articles investigated the effect of subspecies, which generally are not even mentioned. There are important dietary effects, particularly those caused by dietary protein to energy ratio. Rigor mortis follow-up studies showed that there are no losses in meat quality when carcasses are hot-deboned. Age at slaughter influences some meat quality traits, such as tenderness and lipid content. Few effects of gender have been observed, and at the same age at slaughter, both male and female present the same meat quality traits.

Descrição

Palavras-chave

Carcass yield, meat quality, ostrich production, tenderness

Idioma

Inglês

Como citar

Revista Brasileira de Ciência Avícola. Fundação APINCO de Ciência e Tecnologia Avícolas, v. 9, n. 4, p. 215-220, 2007.

Itens relacionados

Financiadores

Unidades

Departamentos

Cursos de graduação

Programas de pós-graduação