Logotipo do repositório
 

Publicação:
Silagem de bagaço de laranja na alimentação de cordeiros: Consumo de nutrientes, desempenho e avaliação econômica

Carregando...
Imagem de Miniatura

Orientador

Coorientador

Pós-graduação

Curso de graduação

Título da Revista

ISSN da Revista

Título de Volume

Editor

Tipo

Artigo

Direito de acesso

Acesso restrito

Resumo

This study aimed to evaluate the effect of mastitis pathogens prevalence and somatic cells count (SCC) on dairy cow milk yield (MY) and composition. Milk samples of Holstein cows (n=1163) with 30.97±10.22 kg·d-1 of milk yield were collected and evaluated. Staphylococcus spp. was the most prevalent pathogen. In general, increased SCC decreased MY and lactose concentration and increased milk crude protein content. Coliforms had different SCC and milk crude protein concentrations relation. SCC and milk lactose content relationships were different for S. aureus and Streptococcus spp. Lactose and crude protein are the most sensitive milk components to SCC variation and this relationship is dependent on pathogen presence.

Descrição

Palavras-chave

Idioma

Português

Como citar

Archivos de Zootecnia, v. 66, n. 253, p. 81-87, 2017.

Itens relacionados

Financiadores

Unidades

Departamentos

Cursos de graduação

Programas de pós-graduação