Logotipo do repositório
 

Publicação:
Silagem de bagaço de laranja na alimentação de cordeiros: Consumo de nutrientes, desempenho e avaliação econômica

dc.contributor.authorValença, R. L. [UNESP]
dc.contributor.authorFerreira, A. C.D.
dc.contributor.authorSantos, A. C.P.
dc.contributor.authorSilva, B. C.D.
dc.contributor.authorSantos, G. R.A.
dc.contributor.authorLima, J. U.N.
dc.contributor.authorPereira, M. A.
dc.contributor.institutionUniversidade Estadual Paulista (Unesp)
dc.contributor.institutionUniversidade Federal de Sergipe (UFS)
dc.contributor.institutionUniversidade Federal da Bahia (UFBA)
dc.contributor.institutionUniversidade de São Paulo (USP)
dc.date.accessioned2018-12-11T16:48:49Z
dc.date.available2018-12-11T16:48:49Z
dc.date.issued2017-01-01
dc.description.abstractThis study aimed to evaluate the effect of mastitis pathogens prevalence and somatic cells count (SCC) on dairy cow milk yield (MY) and composition. Milk samples of Holstein cows (n=1163) with 30.97±10.22 kg·d-1 of milk yield were collected and evaluated. Staphylococcus spp. was the most prevalent pathogen. In general, increased SCC decreased MY and lactose concentration and increased milk crude protein content. Coliforms had different SCC and milk crude protein concentrations relation. SCC and milk lactose content relationships were different for S. aureus and Streptococcus spp. Lactose and crude protein are the most sensitive milk components to SCC variation and this relationship is dependent on pathogen presence.en
dc.description.affiliationUniversidade Estadual Paulista (UNESP) Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias
dc.description.affiliationUniversidade Federal de Sergipe
dc.description.affiliationUniversidade Federal da Bahia Escola de Medicina Veterinária e Zootecnia
dc.description.affiliationFaculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos Universidade de São Paulo
dc.description.affiliationUnespUniversidade Estadual Paulista (UNESP) Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias
dc.format.extent81-87
dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.21071/az.v66i253.2129
dc.identifier.citationArchivos de Zootecnia, v. 66, n. 253, p. 81-87, 2017.
dc.identifier.doi10.21071/az.v66i253.2129
dc.identifier.issn1885-4494
dc.identifier.issn0004-0592
dc.identifier.scopus2-s2.0-85027543724
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11449/170032
dc.language.isopor
dc.relation.ispartofArchivos de Zootecnia
dc.relation.ispartofsjr0,202
dc.rights.accessRightsAcesso restritopt
dc.sourceScopus
dc.titleSilagem de bagaço de laranja na alimentação de cordeiros: Consumo de nutrientes, desempenho e avaliação econômicapt
dc.title.alternativeOrange peel silage in feeding lambs: Nutrient intake, performance and economic evaluationen
dc.typeArtigopt
dspace.entity.typePublication
unesp.campusUniversidade Estadual Paulista (UNESP), Faculdade de Ciências Agrárias e Veterinárias, Jaboticabalpt

Arquivos