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Publicação:
Cultivo do rambotä

dc.contributor.authorSacramento, Célio Kersul Do
dc.contributor.authorAndrade, Renata Aparecida [UNESP]
dc.contributor.institutionUniversidade Estadual de Santa Cruz
dc.contributor.institutionUniversidade Estadual Paulista (Unesp)
dc.date.accessioned2021-07-14T10:20:28Z
dc.date.available2021-07-14T10:20:28Z
dc.date.issued2014-03
dc.description.abstractThe cultivation of rambutan (Nephelium lappaceum L.) is a recent activity in Brazil and many of the technical recommendations are extrapolated from other producing countries. In Brazil, the commercial plantation of rambutan, are restricted to the states of Bahia, Pará and Säo Paulo and are formed by plants propagated sexually, and so presents a high genetic variability. This variability rambuteiras has allowed the selection of genotypes that produce fruit with the features required for export. Some pests and diseases have been reported in rambuteiras in Brazil. The production is sold domestically as fresh fruit.en
dc.description.abstractO cultivo da rambuteira (Nephelium lappaceum L.) é uma atividade recente no Brasil, e muitas das recomendações técnicas säo extrapoladas de outros países produtores. No Brasil, os plantios comerciais de rambotä estäo restritos aos Estados da Bahia, Pará e Säo Paulo, e säo formados por mudas propagadas sexuadamente, apresentando, portanto, grande variabilidade genética. Essa variabilidade de rambuteiras tem permitido a seleção de genótipos que produzem frutos com as características requeridas para exportação. Algumas pragas e doenças têm sido relatadas em rambuteiras no Brasil. A produção é comercializada no mercado interno, na forma de frutos in natura.pt
dc.description.affiliationUniversidade Estadual de Santa Cruz
dc.description.affiliationUniversidade Estadual Paulista
dc.description.affiliationUnespUniversidade Estadual Paulista
dc.format.extent79-85
dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.1590/0100-2945-448/13
dc.identifier.citationRevista Brasileira de Fruticultura. Jaboticabal, SP, Brazil: Sociedade Brasileira de Fruticultura, v. 36, n. 1, p. 79-85, 2014.
dc.identifier.doi10.1590/0100-2945-448/13
dc.identifier.fileS0100-29452014000100010.pdf
dc.identifier.issn0100-2945
dc.identifier.issn1806-9967
dc.identifier.scieloS0100-29452014000100010
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11449/211181
dc.language.isopor
dc.publisherSociedade Brasileira de Fruticultura
dc.relation.ispartofRevista Brasileira de Fruticultura
dc.rights.accessRightsAcesso aberto
dc.sourceSciELO
dc.subjectproductionen
dc.subjectqualityen
dc.subjectpropagationen
dc.subjectproduçãopt
dc.subjectqualidadept
dc.subjectpropagaçãopt
dc.titleCultivo do rambotäpt
dc.title.alternativeFarming rambutanen
dc.typeArtigo
dspace.entity.typePublication

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