Logotipo do repositório
 

Publicação:
Ultrasonic characterization of emulsions: milk and water in oil

Carregando...
Imagem de Miniatura

Orientador

Coorientador

Pós-graduação

Curso de graduação

Título da Revista

ISSN da Revista

Título de Volume

Editor

Tipo

Trabalho apresentado em evento

Direito de acesso

Acesso abertoAcesso Aberto

Resumo

Measurements of ultrasonic attenuation and velocity in milk and low concentration water-in-oil (W/O) emulsion were conducted, using a measurement cell with a double-element transducer that eliminates diffraction losses. The milk is characterized by the attenuation coefficient, while in the case of water-in-oil emulsions, the characterization is best represented by the propagation velocity.

Descrição

Palavras-chave

Attenuation, Emulsions, Thermal effects, Thermodynamic properties, Ultrasonic diffraction, Ultrasonic propagation, Ultrasonic transducers, Ultrasonic velocity, Attenuation coefficient, Diffraction losses, Propagation velocity, Ultrasonic attenuation, Water in oil emulsion, Ultrasonic measurement

Idioma

Inglês

Como citar

Proceedings of the IEEE Ultrasonics Symposium, v. 1, p. 779-782.

Itens relacionados

Financiadores

Unidades

Departamentos

Cursos de graduação

Programas de pós-graduação