Atenção!


O atendimento às questões referentes ao Repositório Institucional será interrompido entre os dias 20 de dezembro de 2025 a 4 de janeiro de 2026.

Pedimos a sua compreensão e aproveitamos para desejar boas festas!

Logo do repositório

Efeito do nível de lisina da dieta e do sexo sobre o desempenho e rendimento de carcaça de frangos de corte

Carregando...
Imagem de Miniatura

Orientador

Coorientador

Pós-graduação

Curso de graduação

Título da Revista

ISSN da Revista

Título de Volume

Editor

Tipo

Artigo

Direito de acesso

Resumo

An experiment was carried out at Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia-UNESP-Botucatu to evaluate the effect of high dietary lysine levels and sex on broiler performance, carcass and breast meat yield. Two thousand Ross day-old chicks were reared in a 2×2 randomized factorial design (two sex and two dietary lysine levels). Starter diets (0-21 days) and grower diets (22-42 days) were formulated to comply with 100% of NRC (1994) lysine requirements, while lysine level of finisher diet (43-49 days) was 120% of NRC (1994) recommendation. Broilers were processed at 28, 35, 42 and 49 days for carcass and breast meat yield evaluation. Dietary lysine level didn't effect (p>.05) weight gain, feed conversion and carcass yield but high lysine levels resulted in less abdominal fat than low lysine level, in females. It was concluded that NRC (1994) lysine requirements are adequate to maximize carcass and breast meat yield.

Descrição

Palavras-chave

Broilers, Carcass yield, Lysime, Performance

Idioma

Português

Citação

Revista Brasileira de Ciencia Avicola, v. 4, n. 1, 2002.

Itens relacionados

Financiadores

Unidades

Item type:Unidade,
Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia
FMVZ
Campus: Botucatu


Departamentos

Cursos de graduação

Programas de pós-graduação

Outras formas de acesso