Logotipo do repositório
 

Publicação:
Prevalence and phenotypic characterization of Enterococcus spp. isolated from food in Brazil

dc.contributor.authorCamargo, Carlos Henrique [UNESP]
dc.contributor.authorBruder-nascimento, Ariane [UNESP]
dc.contributor.authorLee, Sarah Hwa In
dc.contributor.authorFernandes Júnior, Ary [UNESP]
dc.contributor.authorKaneno, Ramon [UNESP]
dc.contributor.authorRall, Vera Lúcia Mores [UNESP]
dc.contributor.institutionUniversidade Estadual Paulista (Unesp)
dc.contributor.institutionUniversidade de São Paulo (USP)
dc.date.accessioned2014-10-01T13:08:41Z
dc.date.available2014-10-01T13:08:41Z
dc.date.issued2014
dc.description.abstractWe evaluated the frequency of enterococci from food and found 95.2% of positivity, being E. faecium and E. faecalis the most frequent species. High-level streptomycin resistance was observed, as well as gelatinase and hemolysis activity, showing the potential role of environmental strains as reservoir of virulence and resistance traits.en
dc.description.affiliationUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho Instituto de Biociências de Botucatu Departamento de Microbiologia e Imunologia
dc.description.affiliationUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho Faculdade de Medicina de Botucatu Departamento de Clínica Médica
dc.description.affiliationUniversidade de São Paulo Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos Departamento de Engenharia de Alimentos
dc.description.affiliationUnespUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho Instituto de Biociências de Botucatu Departamento de Microbiologia e Imunologia
dc.description.affiliationUnespUniversidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho Faculdade de Medicina de Botucatu Departamento de Clínica Médica
dc.description.sponsorshipFundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP)
dc.format.extent111-115
dc.identifierhttp://dx.doi.org/10.1590/S1517-83822014000100016
dc.identifier.citationBrazilian Journal of Microbiology. Sociedade Brasileira de Microbiologia, v. 45, n. 1, p. 111-115, 2014.
dc.identifier.doi10.1590/S1517-83822014000100016
dc.identifier.fileS1517-83822014000100016.pdf
dc.identifier.issn1517-8382
dc.identifier.lattes8845835550637809
dc.identifier.lattes1843683720990222
dc.identifier.orcid0000-0002-4292-3298
dc.identifier.scieloS1517-83822014000100016
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11449/109941
dc.identifier.wosWOS:000338109800016
dc.language.isoeng
dc.publisherSociedade Brasileira de Microbiologia
dc.relation.ispartofBrazilian Journal of Microbiology
dc.relation.ispartofjcr1.810
dc.relation.ispartofsjr0,630
dc.rights.accessRightsAcesso aberto
dc.sourceSciELO
dc.subjectEnterococcus spp.en
dc.subjectfooden
dc.subjectantimicrobial resistanceen
dc.titlePrevalence and phenotypic characterization of Enterococcus spp. isolated from food in Brazilen
dc.typeArtigo
dspace.entity.typePublication
unesp.author.lattes1843683720990222
unesp.author.lattes8310835825824360[4]
unesp.author.lattes8845835550637809[5]
unesp.author.orcid0000-0002-4292-3298[5]
unesp.author.orcid0000-0003-4280-5619[6]
unesp.author.orcid0000-0001-6834-0085[1]
unesp.author.orcid0000-0002-2744-2824[4]
unesp.campusUniversidade Estadual Paulista (UNESP), Instituto de Biociências, Botucatupt
unesp.campusUniversidade Estadual Paulista (UNESP), Faculdade de Medicina, Botucatupt
unesp.departmentClínica Médica - FMBpt
unesp.departmentMicrobiologia e Imunologia - IBBpt

Arquivos

Pacote Original

Agora exibindo 1 - 1 de 1
Carregando...
Imagem de Miniatura
Nome:
S1517-83822014000100016.pdf
Tamanho:
438.74 KB
Formato:
Adobe Portable Document Format