Publicação: Prevalence and phenotypic characterization of Enterococcus spp. isolated from food in Brazil
dc.contributor.author | Camargo, Carlos Henrique [UNESP] | |
dc.contributor.author | Bruder-nascimento, Ariane [UNESP] | |
dc.contributor.author | Lee, Sarah Hwa In | |
dc.contributor.author | Fernandes Júnior, Ary [UNESP] | |
dc.contributor.author | Kaneno, Ramon [UNESP] | |
dc.contributor.author | Rall, Vera Lúcia Mores [UNESP] | |
dc.contributor.institution | Universidade Estadual Paulista (Unesp) | |
dc.contributor.institution | Universidade de São Paulo (USP) | |
dc.date.accessioned | 2014-10-01T13:08:41Z | |
dc.date.available | 2014-10-01T13:08:41Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.description.abstract | We evaluated the frequency of enterococci from food and found 95.2% of positivity, being E. faecium and E. faecalis the most frequent species. High-level streptomycin resistance was observed, as well as gelatinase and hemolysis activity, showing the potential role of environmental strains as reservoir of virulence and resistance traits. | en |
dc.description.affiliation | Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho Instituto de Biociências de Botucatu Departamento de Microbiologia e Imunologia | |
dc.description.affiliation | Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho Faculdade de Medicina de Botucatu Departamento de Clínica Médica | |
dc.description.affiliation | Universidade de São Paulo Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos Departamento de Engenharia de Alimentos | |
dc.description.affiliationUnesp | Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho Instituto de Biociências de Botucatu Departamento de Microbiologia e Imunologia | |
dc.description.affiliationUnesp | Universidade Estadual Paulista Júlio de Mesquita Filho Faculdade de Medicina de Botucatu Departamento de Clínica Médica | |
dc.description.sponsorship | Fundação de Amparo à Pesquisa do Estado de São Paulo (FAPESP) | |
dc.format.extent | 111-115 | |
dc.identifier | http://dx.doi.org/10.1590/S1517-83822014000100016 | |
dc.identifier.citation | Brazilian Journal of Microbiology. Sociedade Brasileira de Microbiologia, v. 45, n. 1, p. 111-115, 2014. | |
dc.identifier.doi | 10.1590/S1517-83822014000100016 | |
dc.identifier.file | S1517-83822014000100016.pdf | |
dc.identifier.issn | 1517-8382 | |
dc.identifier.lattes | 8845835550637809 | |
dc.identifier.lattes | 1843683720990222 | |
dc.identifier.orcid | 0000-0002-4292-3298 | |
dc.identifier.scielo | S1517-83822014000100016 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11449/109941 | |
dc.identifier.wos | WOS:000338109800016 | |
dc.language.iso | eng | |
dc.publisher | Sociedade Brasileira de Microbiologia | |
dc.relation.ispartof | Brazilian Journal of Microbiology | |
dc.relation.ispartofjcr | 1.810 | |
dc.relation.ispartofsjr | 0,630 | |
dc.rights.accessRights | Acesso aberto | |
dc.source | SciELO | |
dc.subject | Enterococcus spp. | en |
dc.subject | food | en |
dc.subject | antimicrobial resistance | en |
dc.title | Prevalence and phenotypic characterization of Enterococcus spp. isolated from food in Brazil | en |
dc.type | Artigo | |
dspace.entity.type | Publication | |
unesp.author.lattes | 1843683720990222 | |
unesp.author.lattes | 8310835825824360[4] | |
unesp.author.lattes | 8845835550637809[5] | |
unesp.author.orcid | 0000-0002-4292-3298[5] | |
unesp.author.orcid | 0000-0003-4280-5619[6] | |
unesp.author.orcid | 0000-0001-6834-0085[1] | |
unesp.author.orcid | 0000-0002-2744-2824[4] | |
unesp.campus | Universidade Estadual Paulista (UNESP), Instituto de Biociências, Botucatu | pt |
unesp.campus | Universidade Estadual Paulista (UNESP), Faculdade de Medicina, Botucatu | pt |
unesp.department | Clínica Médica - FMB | pt |
unesp.department | Microbiologia e Imunologia - IBB | pt |
Arquivos
Pacote Original
1 - 1 de 1
Carregando...
- Nome:
- S1517-83822014000100016.pdf
- Tamanho:
- 438.74 KB
- Formato:
- Adobe Portable Document Format